HTML

Tippek és trükkök

Az életben fontos a tudatosság, így csak ritkán érdemes tippelni és trükközni. A döntések előtt mindenképpen/talán érdemes benézni ide.

Friss topikok

  • SwordFish: Nem lessz folytatva? (2013.12.07. 12:37) A forgatókönyvírás alapjai
  • Little_big_man: @pelineke19: A magam részéről minden este, közvetlenül a nyugovóra térés előtt elolvasok 1-3 fejez... (2012.04.12. 01:46) Hogyan készítsünk e-könyvet?
  • Little_big_man: 2. rész vidám, nyerni, vendég, újság, térd, pohár, nagy, szerencsét kívánni, fontos, szürke, csop... (2012.04.12. 01:37) Nemere szerint a világ
  • Little_big_man: Ajánlható linkek a témában: www.sorkollektor.hu www.aeco.hu/sorkollektor-keszitese-hazilag www.so... (2012.03.24. 18:25) Sörös játékok
  • Little_big_man: @Ivanhoe: Sokkal radikálisabb megoldásokkal is találkoztam már az interneten. Például egy anya a h... (2012.03.08. 14:46) Tanuljunk meg főzni!

Tanuljunk meg főzni!

2012.03.07. 22:28 Little_big_man

Az emberi élet egyik elkerülhetetlen állomása a szülőkről való leválás. Sajnos ennek lenge egyszerűségét mára felülírta egy kőkemény gazdasági válság. A fiatalok ugyan éreznek affinitást arra, hogy életüket egyedül, majd később a választott partnerrel folytassák, de az ügy anyagi letéteményéről már abszolút nem beszélhetünk pozitív értelemben.

Viszont ilyen helyzetben is tehetünk lépéseket az önállóság felé. Hiszen erősíthetünk olyan kompetenciákat, olyan képességeket és olyan mentalitást, ami végül azt fogja eredményezni, amire vágyunk. A mindenkori fiatalságok közül a jelenkori helyzete a legaggasztóbb, ha a képességek birtoklásának mértékét vesszük alapul. Lusta, képzetlen és ezzel szemben óriási igényeket támasztó. Ha ilyen időkben felkapjuk a fejünket, és tudatosítjuk, mennyit érünk, és hova kell még fejlődnünk; garantált lesz a siker.

 

 

 

 

 

 

 

 

"Let's cook!"

A függetlenség felé vezető első lépés pedig a gyomron át vezet (lehet, hogy a férfi szerelmével is összefüggésbe hozható, de minket ez most nem érdekel). Ha megtanulunk főzni vagy akár sütni, az még nem azt jelenti, hogy a korlátlan szabadság gyermekei leszünk, de jó érzés fog eltölteni bennünket. Ugyanúgy függeni fogunk a szolgáltatóktól,  a kegyetlen élet még kegyetlenebb szereplőitől, de a csudába is; magunknak fogunk ételt készíteni. Az emberi jellem így formálódik, kérem szépen. Kilépünk ezáltal a "mindent elénk tesznek" szerepből, és holnap talán anyagi értelemben is elmondhatjuk ezt magunkról. Nem beszélve arról, hogy párválasztásnál komoly ajánlólevélnek számít a szakácstudomány.

Az interneten számos lehetőség adódik a szakács fortélyok elsajátítására, csakúgy mint a társastánc levelező oktatásban való művelésére.

Linkek a teljesség igénye nélkül:

1., tanuljunkfozni.hupont.hu
2., fozniakarok.hu
3., fozniakarok.blogspot.com

S, ha elég kitartóak vagyunk, talán elérhetjük azt a szintet, amit ma még csak a mesterszakácsok képviselnek a szemünkben:

 

4 komment

Címkék: tanulás

A bejegyzés trackback címe:

https://tippekestrukkok.blog.hu/api/trackback/id/tr904296482

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tina0611 2012.03.08. 10:28:20

Nos, az én gyerekeim (14,19) hiába tudják az alapokat, eszük ágában sincs függetlenedni. Még a végén úgy kell "kirugdosnom" őket 30 éves korukban :-))

Little_big_man 2012.03.08. 12:03:56

@Tina0611: Azt vedd figyelembe, hogy a trendek azt mutatják, hogy bőven (!) 20 után kezdődik a független élet. Bár az nem lehet biztató, hogy a hajlandóság jelét sem mutatják. :) A "kirugdosnom" humánus módját szerintem biztos be kell majd vetned. :)

Ivanhoe 2012.03.08. 12:37:46

@Little_big_man: Ezt egyik rokonom úgy oldotta meg, hogy a 32 éves gyereke ment haza reggel buliból, és mondta neki, hogy szedje össze a holmiját mert délelőtt megy a szaki átalakítani a szobáját dolgozóvá :) Persze a srácnak akkor már egy éve volt saját lakása, csak nem akart beköltözni.

Little_big_man 2012.03.08. 14:46:05

@Ivanhoe: Sokkal radikálisabb megoldásokkal is találkoztam már az interneten. Például egy anya a húszas évei elején járó lányának kifizetett két hónapnyi albérletet, majd kitette a saját lakásából. Ez hasonlít ahhoz a módszerhez, mikor beledobnak a mélyvízbe, és vagy úszol vagy megfulladsz. Sajnos nem tudom, mi lett a történet vége...
süti beállítások módosítása