HTML

Tippek és trükkök

Az életben fontos a tudatosság, így csak ritkán érdemes tippelni és trükközni. A döntések előtt mindenképpen/talán érdemes benézni ide.

Friss topikok

  • SwordFish: Nem lessz folytatva? (2013.12.07. 12:37) A forgatókönyvírás alapjai
  • Little_big_man: @pelineke19: A magam részéről minden este, közvetlenül a nyugovóra térés előtt elolvasok 1-3 fejez... (2012.04.12. 01:46) Hogyan készítsünk e-könyvet?
  • Little_big_man: 2. rész vidám, nyerni, vendég, újság, térd, pohár, nagy, szerencsét kívánni, fontos, szürke, csop... (2012.04.12. 01:37) Nemere szerint a világ
  • Little_big_man: Ajánlható linkek a témában: www.sorkollektor.hu www.aeco.hu/sorkollektor-keszitese-hazilag www.so... (2012.03.24. 18:25) Sörös játékok
  • Little_big_man: @Ivanhoe: Sokkal radikálisabb megoldásokkal is találkoztam már az interneten. Például egy anya a h... (2012.03.08. 14:46) Tanuljunk meg főzni!

You call... gonna be all over, baby

2012.03.15. 17:30 Little_big_man

A kártyajátékok Cadillac-jében száguldunk éppen, s a halhatatlanság birodalmában nekünk is juthat szerep, ez kétségtelen. A póker robbanásszerű elterjedése és professzionális szakmaisága kirángatta a játékot a sablonos sztereotípiák tengeréből. Immáron nem a vadnyugat elcsépelt kocsmái ugranak be róla elsőnek, amit golyózápor simogatta körítés vesz körül. A sztenderd szerint; régen nem öt poros lappal játszunk, és az ingujj sem rejt gyilkolásra okot adó tartalékokat. Örülhetünk, ha egyáltalán kapunk két lapot a kezünkbe.

Bizony a póker olyannyira megváltozott, hogy ma már a legeldugottabb falvak legeldugottabb lakosai is a világ tetejére ülhetnek, ha elég rátermettek. Rátermettség és ész; sokan viszont megkérdőjelezik  ennek a valóságtartalmát. Hiszen a szerencsefaktor komoly tényezőnek számít a karrier építgetése során. Így a játék táptalajul szolgál a  legvadabb vitáknak. A történelme körül is csatározások folynak, hát még a hivatásszerű űzése körül. Az igazság az (szerintem), hogy mindkét oldalnak igaza van, és nagy hibájuk, hogy egyik sem látja be, hogy ez nem egy klasszikus fekete-fehér történet, hanem a szürke árnyalat a domináns valójában. Nem árt ugyanis tudatosítani, hogy erre építeni egy életet, minimum óriási hibának számít. Viszont kiegészítő tevékenységként, hobbiként kezelve akármi lehet belőle. Ezen a vonalon lépkedve pedig a legrosszabb esetben is csak bosszankodni fogunk, és menni tovább a társadalom által elvárt mezsgyén. Viszont benne lesz az ígéret, hogy mi is álmaink életét élhetjük majd. S ezzel nincs is semmi probléma, hiszen a biztos háttér adott, így nyugodtan mászhatjuk meg a legmeredekebb falakat is.

Szerencsejáték vagy profi sport? Kétségtelenül az utóbbi. A játék szépsége mégis az, hogy rövidtávon bárki elkapható, legyen az akár a legfelkészültebb profi is. Viszont hosszútávra kivetítve, az amatőrnek nincs esélye. A játékot népszerűsítő filmek ezt úgy kívánják kihangsúlyozni, hogy felhívják a figyelmet arra, a nagy tornák döntő asztalain mindig ugyanazokat az arcokat lehet látni. Ez nem mindig igaz, hiszen számtalan példát láthattunk már arra, milyen lehetetlen/ismeretlen alakok ülnek ott a fináléban. Viszont az éremnek van egy másik oldala is, hiszen több tucatnyi játékosnak van közel egytucatnyi "világbajnoki aranya". Ha a véletlen, a szerencse komolyan latba tudni nyomni, akkor ez képtelenség lenne. Szóval egyértelműnek kell lennie, hogy aki érez affinitást a játék iránt, az nyugodtan belemerülhet a játékba és a kőkemény szakirodalomba. Figyelem! B terv szükséges!

 

 

 

 

 

 

 

A technicizálódás során gigantikus léptékű lehetőséget kapott mindenki a kezébe. Hiszen az interneten számos egyéb perspektíva mellett; a póker is újult erővel siet az anyagi létünk megerősítéséért. A múltban hosszú órákat görnyedve tehettünk szert egy kis mellékesre. Mára akár 5-10-15 asztalon is kergethetjük szimultán módon a gubát. Az habitus kérdése, hogy ki milyen stílusban abszolválja a játékot. Számtalan stratégia létezik, amit csinálhatunk rosszul vagy jól is. Általában elmondható, hogy a passzív-agresszív taktika a legkifizetődőbb hosszútávon. Persze ez nem kell, hogy mindannyiunk ínyére legyen.

A választék óriási, ha a fejlődésünk érdekében tenni akarunk:

http://hu.pokernews.com/p%C3%B3ker-strat%C3%A9gia/
http://www.pokerstars.hu/poker/strategy/
http://www.pokerakademia.com/poker_strategia/
http://hu.pokerstrategy.com/
http://www.profipoker.hu/

Tényleg termelhetünk profitot ebben a játékban? A válasz ismét csak igen és minduntalan igen. Ha élvezzük, amit csinálunk, ha hideg a fejünk, és nem hagyjuk elragadtatni magunkat. Sőt van itt még valami. Online nem csak a társainkat kopaszthatjuk meg, hanem a különleges ajánlatokra is lecsaphatunk. Sokan, a játékosok többsége pont emiatt mondhatja magát valamilyen szinten sikeresnek. S ezeknek a sikereknek a letéteményesei a bónuszok. A bónuszokat általában az első befizetéseink alkalmával kapjuk, és kellő mennyiségű játék után a sajátunkként kezelhetjük majd az ajándékba kapott pénzt. Utána sokan elérkezettnek látják az időt, hogy továbblépjenek egy másik terem promóciós összegei felé. Tudniillik az online póker harcosainak jóval több, mint 90%-a bónusz nélkül veszteségesen működne.

Példák az életből:

Az elit játékosok kiváltságos helyzetben vannak, ha szerződéses viszonyban állnak egy teremmel. Hiszen ezekben a helyzetekben a cégek finanszírozzák az adott év összes nevezési díját, ha cserébe a reklámarcuk lesz. Ezek az emberek az én szememben egy kicsit hiteltelenek az autentikus példára. Csalogatnak, hogy verjük el a pénzünket, abban a hiszemben, hogy pár leosztás múlva elérhetünk a szintjükre. Ennek valójában kevés a valószínűsége. Viszont annak, hogy tisztes mellékest generáljunk, már abszolút nem. Az RTL Klub néhány éve egy riportjában bemutatott egy férfit, aki polgári hivatása mellett átlagosan havi 100 ezer forintot tesz le az asztalra az internetes pókernek köszönhetően. Általános hitetlenkedéssel kezelte a családja a kezdeti lépéseket, de az anyagi bizonyosság őket is meggyőzte. Ha felmegyünk releváns internetes fórumokra, példák sokasága fogja tükrözni, hogy van értelme a játéknak. Vannak, akik éppen csak szinten tartják magukat, vannak olyanok, akik néhány tízezres hasznot húznak, és így tovább a csillagos égig.

A csillagos ég egyik vezéregyénisége itthon "Bélabácsi", az az Traply Péter. A személye garancia, hogy ráhatással milliókat is lehet keresni pár nap leforgása alatt a világhálón, és felülni a hivatalos élőversenyek trónjára.

Érdemes rákeresni a blogjára, illetve egyéb forrásokra, ami az előremenetelét taglalja. Ugyanígy keressünk rá számos weboldalra, mielőtt belevetnénk magunkat a mély vizek legmélyebbikébe. Ha tudjuk, mi az, hogy tilt-re kerülni, és ennek előfordulásának gyakoriságát hogyan tudjuk minimalizálni, már majdnem révben érezhetjük magunkat. De ne feledjük, a könnyű élet nehéz, és ha ilyen utakra tévedünk, a garantált biztonságról lemondhatunk. Ezért fontos a B terv vagy a póker B tervként való kezelése, és a tanulás. Bizony: itt is kell, nem is keveset.

Szólj hozzá!

Címkék: pénzkeresés szerencsejáték

A bejegyzés trackback címe:

https://tippekestrukkok.blog.hu/api/trackback/id/tr524318772

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása