HTML

Tippek és trükkök

Az életben fontos a tudatosság, így csak ritkán érdemes tippelni és trükközni. A döntések előtt mindenképpen/talán érdemes benézni ide.

Friss topikok

  • SwordFish: Nem lessz folytatva? (2013.12.07. 12:37) A forgatókönyvírás alapjai
  • Little_big_man: @pelineke19: A magam részéről minden este, közvetlenül a nyugovóra térés előtt elolvasok 1-3 fejez... (2012.04.12. 01:46) Hogyan készítsünk e-könyvet?
  • Little_big_man: 2. rész vidám, nyerni, vendég, újság, térd, pohár, nagy, szerencsét kívánni, fontos, szürke, csop... (2012.04.12. 01:37) Nemere szerint a világ
  • Little_big_man: Ajánlható linkek a témában: www.sorkollektor.hu www.aeco.hu/sorkollektor-keszitese-hazilag www.so... (2012.03.24. 18:25) Sörös játékok
  • Little_big_man: @Ivanhoe: Sokkal radikálisabb megoldásokkal is találkoztam már az interneten. Például egy anya a h... (2012.03.08. 14:46) Tanuljunk meg főzni!

Kutyaharapást szőrével

2012.04.15. 15:23 Little_big_man

Ha már tippek és trükkök, akkor nem árt egy külön szentélyt nyitnom életmentő ötletekből. Az eredeti terv szerint saját sablonokat akartam felvezetni a témával kapcsolatban, de aztán rájöttem, hogy az általam raktározott stratégiák középpontjában notórius módon a pánik áll. S azt gondolom, ezt nem szabad örökül hagynom senki számára.

A lejjebb olvasható tipp tehát reciproka a saját meggyőződésemnek:

 

 

 

 

 

 

 

Ezek után egy kis tematizálásra adom a fejem, és az első felvonásban a kutyatámadások kerülnek reflektorfénybe. Persze itt már esedékes a más tollával való ékeskedés intézménye, de mikor zavart ez engem utoljára? Nem a napokban, az biztos.

Írta: Dr. Pamela F. Gallin, Reader's Digest, 2008. szeptember

Kutyatámadás:

Az orvosi statisztikák szerint Magyarországon naponta tucatnyi embert harap meg eb. Mit lehet tenni, hogy elkerüljük a kutyákat, illetve hogy túléljünk egy támadást? Az biztos, hogy a legjobb a megelőzés: ha ön fokozottan veszélyeztetettnek tartja magát, például mert gyakran túrázik, fut a szabadban, szerezzen be ultrahangos kutyariasztót (dazer.hu, 15 ezer forint).

Ha mégsem tudja elkerülni a kutyatámadást, az a legfontosabb, hogy ne fordítson hátat, hanem folyamatosan vele szembehelyezkedve hátráljon. Ugyanis az a legveszélyesebb, ha a kutya ön mögé kerül, és hátulról támad. Lehetőleg kerülje a szemkontaktust, mert ez kihívást jelent.

Ha mégis megtámadja az állat, a legfontosabb a hidegvér. Semmiképpen nem szabad a földre kerülni, illetve elkezdeni sikítani. Ugyanis a kutya számára az, hogy az áldozatát maga alá gyűrte, illetve hogy az visít, csapkod, az annak a jele, hogy a zsákmány védekezik, és meg kell ölni.

Ha mindezek ellenére megharapta a kutya, és vérzik, mindenképpen forduljon orvoshoz.

Ha lehetséges, kérje el a kutya tulajdonosának adatait.

Szólj hozzá!

Címkék: életmentő ötletek

A bejegyzés trackback címe:

https://tippekestrukkok.blog.hu/api/trackback/id/tr624444555

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása